Slávka Kellová Iné športy

Zápasy sa kupujú aj v stolnom tenise

V piatok 18. marca 2011 sa v kultúrnom dome v Iľanove odohralo liptovské derby v stolnom tenise. Domáce Iľanovo privítalo hosťujúcu Ľubeľu. Vo vyrovnanom zápase sa nakoniec z víťazstva 11:7 tešili domáci. Po tomto súboji sme sa porozprávali s Domácim

Tibor Demenčík (Iľanovo A)

Ako by si zhodnotil včerajší zápas? Včerajší zápas bol s môjho pohľadu priemerný. Je už v podstate o všetkom rozhodnuté a ani nám a ani Ľubeli už nešlo o nič. Úvod bol vyrovnaný keď po štvorhrách bolo 1:1 v zapätí sme prehrávali 1:2 v na 2:2 upravil Hruška v peknom zápase s najlepším hráčom hostí Humenným. Od tohto momentu sa nám podarilo zvýšiť náskok na 7:2 resp. 8:3 čo sa neskôr ukázalo ako rozhodujúce.

Bol si spokojný s hrou svojho mužstva? Otázkou, či som spokojný s hrou môjho mužstva som zaskočený (smiech). Kritika totiž nie je moja parketa, ale podľa mňa každý zahral svoj štandard.

Sezóna je už na konci. Si spokojný s umiestnením, alebo je to skôr sklamanie? Je to skôr sklamanie, ale na druhej strane je 2. miesto pekný úspech. Mrzí ma hlavne zápas respektíve obidva zápasy s Ružomberkom. Chceli sme postúpiť preto že túto sezónu to bola veľká šanca, ktorá sa už nemusí opakovať. Mrzí to nielen mňa ,ale určite aj ostatných. Je to škoda. Budúca sezóna bude ešte ťažšia nakoľko sa bude 2. liga znižovať zo 16 mužstiev na 12 a toto všetko sa odzrkadlí aj do tretej a štvrtej ligy, čiže sa zvýši úroveň štvrtej a tretej ligy a tým aj konkurencia. Ešte nás čaká posledný zápas doma s Tvrdošínom a týmto zápasom sa skončí sezóna. Máme teraz celé leto na to, aby sme sa dobre pripravili na ďalšiu sezónu, v ktorej sa znovu pokúsime postúpiť a dúfam, že sa nám to konečne podarí.

Mário Humený (Ľubeľa A)

Ako by si zhodnotil zápas v Iľanove? Keďže sme hrali u hostí bol to ako vždy náročný zápas. Čo sa týka rýchlej adaptácie z nášho pohľadu sme mali zťažené herné podmienky. Súper už po prehre s ŠKST Ružomberok „C“ nemal čo stratiť, preto hral uvoľnene, disciplinovane, v kritickým momentoch vedel zabrať naplno, čím zaslúžene vyhral v pomere 11:7.

Z tvojho pohľadu bola sezóna pre Ľubeľu úspešná alebo nie? Pri vstupe do tejto sezóny sme si dali ako „A“ mužstvo dve základné predsavzatia, či ciele. Prvým cieľom bolo po skončení sezóny umiestniť sa najhoršie na ôsmej tabuľkovej pozícii, čo sme splnili, nakoľko sa momentálne nachádzame na siedmej priečke a pravdepodobne udržíme túto pozíciu aj po poslednom zápase s posledným Liptovským Mikulášom „A“. Druhým cieľom bolo, že budeme hrať všetky zápasy a nebudeme nikomu za žiadnych okolností predávať, či púšťať zápasy, resp. od nikoho nebudeme ani požadovať, aby nám zápas pre naše udržanie sa v súťaži pustil. Pre tento druhý cieľ sme sa rozhodli, že za posledné roky, je žiaľ, veľmi smutným faktom to, že niektoré mužstvá veľmi špekulujú a robia všetko preto, aby sa udržali v danej lige i za cenu kupovania zápasov, čím podľa môjho názoru neklesá len vyhratosť a kvalita daného týmu, či jednotlivcov, ale i kvalita a prestíž celej súťaže. Pre tých menej zainteresovaných dodám, že táto smutná skutočnosť je v súčasnosti bežná v každom športe. No ako som uviedol vyššie za posledné roky i napriek všemožnej snahe štatutárov sa čoraz viac tento negatívny fakt udomácňuje i stolnom tenise. No je na uváženie a na čase, aby sa každý jednotlivec zamyslel nad svojím pôsobením v danej súťaži. To znamená, aby prehodnotil svoje kvality a zamedzil aj vo vlastnom záujme komerčnému predávaniu zápasov.

Aké máš ciele s mužstvom do budúcej sezóny? Nastávajúca sezóna bude ešte náročnejšia ako táto, keďže z našej 4. ligy východ budú pravdepodobne vypadávať minimálne dva mužstvá a z 3. ligy k nám podľa všetkého pribudne mužstvo Černovej „A“ a Liptovských Sliačov „A“, do ktorých sa plánuje po tohoročnom zranení vrátiť ich minuloročná dvojka Michal Zezula. Taktiež z piatej ligy z oravskej súťaže do našej ligy prídu Bziny „A“, ktoré v tomto roku posilnil Ľubomír Kutiš, ktorý má v danej piatej lige len jedinú prehru a je na čele celkového rebríčka. Takže do budúcej sezóny je zatiaľ mojím osobným cieľom obhájiť minimálne tohoročnú 7. priečku. Záverom by som chcel všetkým športovcom zapriať veľa zdravia a športovej trpezlivosti.

Vladimír Stankoviansky

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM