Michal Paška Rôzne

Zaplatíme za cestovné viac?

V susednom Ružomberku minulý týždeň zdraželo cestovné v Mestskej autobusovej doprave. Spoločnosť SAD Liorbus prevádzkuje tiež liptovskomikulášske autobusy. Chystá sa podobný krok urobiť aj tu?

Základné cestovné sa v Ružomberku zvýšilo na 55 centov. Pri platbe dopravnou kartou je to o 10 centov menej. V Liptovskom Mikuláši zaplatí cestujúci za celý lístok 40 centov. Pri platbe dopravnou kartou 37 centov.

„Vývoj ekonomiky dopravy vyhodnocujeme každý mesiac. V Mestskej autobusovej doprave v Ružomberku je vývoj podstatne iný ako v Liptovskom Mikuláši. Mesto Liptovský Mikuláš zabezpečilo viac financií na pokrytie strát, vznikajúcich za zľavy poskytované na cestovanie detí, študentov, dôchodcov a tiež na zabezpečenie dopravnej obslužnosti pri nerentabilných, ale pre občanov potrebných spojoch. Preto sme v minulom roku nemuseli pristúpiť k zvýšeniu cestovného,“ vysvetlil Jozef Kendera, riaditeľ dopravy SAD Liorbus.

Či budú drahšie cestovať aj Mikulášania Kendera nepotvrdil. „Situácia bude závisieť od stavu ekonomiky, najmä od cien nafty v letných mesiacoch. Zatiaľ je vývoj v Mestskej autobusovej doprave v Liptovskom Mikuláši uspokojivý, ekonomickú situáciu dôsledne vyhodnotíme po auguste.“

Text a foto: Michal Paška

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM