Tomáš Batiz Správy

Zaplavené časti v Mikuláši: Hasiči zasahujú na viacerých miestach

Silný dážď v Liptovskom Mikuláši dostal do pohotovosti viacerých hasičov. V našom meste je zaplavených viacero častí.

Ilustračný obrázok k článku Zaplavené časti v Mikuláši: Hasiči zasahujú na viacerých miestach
Zdroj: Dnes24.sk

Na Skládke Tuhého komunálneho odpadu vo Veternej Porube nastal vplyvom upršaného počasia havarijný stav, kvapalinami zo skládky sa začala napĺňať rezervná nárdž. Informovala o tom Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

„Nádrž má síce objem 100 metrov kubických, ale očakávame aj v popoludňajších hodinách zrážkovú činnosť, preto potrebujeme zabezpečiť jej nepreplnenie,“ zhodnotila Čapčíková.

Mikulášska radnica oslovila spoločnosti, ktoré majú k dispozícii odčerpávacie vozidlá, aby pomohli s vyčerpávaním vody zo záchytných nádrží skládky, ktoré obsahujú aj priesakové kvapaliny a sú kontaminované odpadom zo skládky. „Cisterny by mali v najbližšom čase začať s vyčerpávaním nádrží, takže nepredpokladáme, že by mohlo byť ohrozené životné prostredie pretečením rezervnej nádrže do okolitých vodných tokov,“ doplnil Ľuboš Trizna, viceprimátor mesta Liptovský Mikuláš.

Ako ďalej informovala Mikuláš24 hovorkyňa mesta, v Hlbokom vyteká zapchaté kanalizačné potrubie a zaplavuje obyvateľov osady, pracovníci Verejnoprospešných služieb mesta Liptovský Mikuláš v spolupráci s civilnou ochranou napĺňajú vrecia pieskom, aby zabránili prietoku vody do obydlí.

„Pomáhajú tu aj dobrovoľní hasiči z Liptovskej Ondrašovej, ktorí odčerpávajú vodu z dvorov a domov, ktoré už sú zaplavené. Záchranným zložkám asistujú aj samotní obyvatelia,“ uviedla Čapčíková.

Dobrovoľní hasiči zasahovali aj v Ploštíne. Hrozí aj vybreženie Demänovky, ostatné mestské časti mesto a krízový štáb monitoruje.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

FOTO: Vysoká hladina riečky Demänovka
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM