Anton Hrachovský Krimi

Zásah v Západných Tatrách: Horskí záchranári pomáhali Slovenke po páde z hrebeňa

Horskí záchranári boli vyslaní do terénu na pomoc slovenskej turistke. Po páde si okrem iného poranila aj hlavu.

Ilustračný obrázok k článku Zásah v Západných Tatrách: Horskí záchranári pomáhali Slovenke po páde z hrebeňa
Zdroj: TASR

Slovenské hory opäť ukázali, že turisti si v nich musia dať poriadny pozor. Presvedčila sa o tom aj Slovenka, pomôcť ktorej sa vybrali horskí záchranári.

Tí pomáhali v sobotu 21. septembra popoludní slovenskej turistke po približne 25-metrovom páde z hrebeňa Otrhancov v oblasti vrcholu Ostredok v Západných Tatrách.

Pri páde utrpela tržné poranenie hlavy, sťažovala sa na bolesti krku a panvy a bola v šoku. Horská záchranná služba (HZS) o tom informuje na svojej internetovej stránke.

HZS požiadala o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS), ktorá z heliportu v Žiarskej doline vyzdvihla záchranára HZS a spoločne smerovali na miesto nehody.

„Pri postihnutej postupne vysadili lekára VZZS a záchranára HZS. Žene poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie a pripravili ju na transport,“ informuje záchranná služba.

„Pomocou palubného žeriavu ju spolu s lekárom evakuovali z terénu a na palube vrtuľníka transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši. Posádka sa následne vrátila po záchranára HZS, ktorého vysadili v Žiarskej doline,“ uviedla HZS.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM