Michal Paška Kickbox

Žatva kickboxeristov z európskeho šampionátu

Dve zlaté a jedna bronzová medaila – taká je bilancia mikulášskych kickboxeristov, ktorí sa minulý týždeň predstavili ako reprezentanti Slovenska v Taliansku na Majstrovstvách Európy.

Mikulášska kickboxeristická škola opäť potvrdila svoje kvality a do centra Liptova priniesla cenné kovy. Len pripomíname, že výborné výsledky zástupcovia Sazuka kickbox klubu dosiahli v silnej konkurencii. Na európskom šampionáte sa totiž predstavilo viac ako 1100 pretekárov reprezentujúcich tridsaťštyri krajín.

Jedine Lenke Pilarčíkovej nepriala športová šťastena a neumiestnila sa na stupni víťazov. Radosť do slovenskej výpravy priniesli výsledky Dominiky Párčovej a Richarda Beňa. „Dominika Párčová skončila tretia a Richard Beňo, ktorý štartoval v dvoch rôznych disciplínach, vybojoval dve zlaté medaily a stal sa najúspešnejším slovenským reprezentantom na tomto šampionáte,“ spokojne mohol skonštatovať tréner mikulášskeho klubu, ktorý na Majstrovstvách Európy figuroval ako vedúci výpravy.

Výkony našich zástupcov rozmenil na drobné. „Dominika Párčová v boji o postup do finále proti Lole Turgunovej z Ruska nedokázala odvracať útoky ruskej kickboxerky ktorá vyhrala na body. Richard Beňo vo váhe do 94 kilogramov mal vo všetkých súbojoch navrch najmä kondične. To vždy v záverečných kolách využil na získanie dostatočného náskoku. Vo svojich finálových súbojoch, či už to bolo v kick lighte proti Ukrajincovi Denisovi Sobolevovi alebo v light contacte proti Davidovi Hegedusovi z Maďarska, v posledných kolách vynikal a svojim súperom nedal žiadnu šancu na obrat,“ zhodnotil Peter Navrátil.

foto: archív klubu

kickboxme
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM