Tomáš Batiz Rôzne

Zaujal mikulášskych snúbencov valentísky termín? INFO priamo z matriky!

Pre niekoho krásny sviatok zaľúbených, pre iných zas amerikanizácia slovenskej kultúry. Ako to vidia zaľúbenci v Liptovskom Mikuláši? Čísla hovoria vlastnou rečou.

Ilustračný obrázok k článku Zaujal mikulášskych snúbencov valentísky termín? INFO priamo z matriky!
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Hovorí sa, že Deň sv. Valentína je pomocou pre plachých zaľúbencov a tajných ctiteľov. Podľa stáročnej tradície tento výnimočný deň nepripúšťa, aby milovaná osoba vyznanie odmietla alebo aspoň zaň nepoďakovala. Platí to aj pre snúbencov?

Počet obyvateľov v Liptovskom Mikuláši každoročné klesá. Začiatkom roka 2020 žilo v Mikuláši presne 30 791 obyvateľov. . Zaujímavé je, že ženy majú v našom meste prevahu. Zachráni nás Svätý Valentín?

Zdá sa, že nie. Tendencia je naopak klesajúca. „Počas valentínskeho víkendu sa na pôde mestského úradu neuskutoční civilný sobáš. Rovnako tomu bolo aj v minulom roku,“ uviedol Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta v Liptovskom Mikuláši.

Vo svete je z tohto sviatku obrovský biznis. Zamilovaní na celom svete míňajú viac ako kedykoľvek predtým. V období bezprostredne pred dňom svätého Valentína stúpol počet kartových transakcií vo svete za posledné tri roky až o 31%.

Čo do tempa rastu prekonáva „romantická ekonomika“ tú celosvetovú až päťnásobne: od roku 2017 sa výdavky v súvislosti s dňom svätého Valentína zvýšili o 17%.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM