Tomáš Batiz Správy

Zaujímavé čísla od hrádockých policajtov: Koľko pokút rozdali v minulom roku?

Pozrite si zaujímavé čísla z Mestskej polície v Liptovskom Hrádku. Informoval o nich náčelník Marek Murín v správe o činnosti mestskej polície za rok 2019.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé čísla od hrádockých policajtov: Koľko pokút rozdali v minulom roku?
Zdroj: Šimon Spišák

Mestská polícia v Liptovskom Hrádku riešila v uplynulom roku 1238 priestupkov. Na mieste a šekom uložili 528 pokút v celkovej výške 4120 eur. Vyše 700 priestupkov, ktoré boli menej závažné, vybavili napomenutím. Náčelník Mestskej polície v Liptovskom Hrádku Marek Murín to uviedol v správe o činnosti mestskej polície za rok 2019.

„Najviac priestupkov, 925, sme zaznamenali na úseku dopravy. V roku 2018 sme v tejto oblasti riešili 639 priestupkov. V uplynulom roku sme tiež riešili 87 priestupkov proti verejnému poriadku,“ informoval Murín.

Podľa náčelníka bola práca mestskej polície zameraná predovšetkým na ochranu pred porušovaním verejného poriadku, vandalizmom, poškodzovaním verejnoprospešných zariadení či majetku mesta.

„Hliadky mestskej polície venovali v uliciach mesta a mestskej časti Dovalovo pozornosť aj ochrane pred znečisťovaním verejných priestranstiev a zelene, riešeniu problémov pri parkovaní a vjazdoch vozidiel či ich zastavení a státí na miestach, kde to nie je povolené. Venovali sme sa aj preventívnym aktivitám. V rámci prevencie kriminality a inej protispoločenskej činnosti sme sa zúčastnili na 25 besedách a rôznych aktivitách, ktoré mali 1012 účastníkov,“ vysvetlil Murín s tým, že hovorili o problematike drog, alkoholu, kriminality, šikanovania i bezpečnosti v cestnej premávke.

Podľa Murína je bezpečnostná situácia v meste stabilizovaná. „Patríme k relatívne bezpečným mestám v rámci Slovenska. V minulom roku sme nezaznamenali vážnejšie narušenie verejného poriadku či mimoriadnu udalosť,“ dodal.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM