Tomáš Batiz Kultúra

Zaujímavé podujatie v Havránku: Priblíži život a zvyklosti Keltov

Archeoskanzen Havránok pri Liptovskej Mare je jednou z najznámejších a najdôležitejších lokalít púchovskej kultúry na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé podujatie v Havránku: Priblíži život a zvyklosti Keltov
Zdroj: TASR

Návštevníci Archeologického múzea v prírode Liptovská Mara – Havránok budú mať v tomto týždni v rámci vzdelávacieho podujatia príležitosť zistiť, aké boli život a zvyklosti Keltov. Akcia s názvom S deťmi za Keltmi sa uskutoční v stredu 13. a štvrtok 14. júna.

„Deti sa zoznámia s periodizáciou dejín, nahliadnu do života v dobe železnej, rímskej, obdobia sťahovania národov i stredoveku. Navaríme si, utkáme si oblečenie a vyskúšame výrobu keramiky," priblížila Simona Sliacka z Liptovského múzea v Ružomberku.

Vstupy na programové podujatie budú možné každú hodinu v čase od 9. do 14 h. Účasť organizovaných skupín je potrebné nahlásiť vopred.

Archeoskanzen Havránok pri Liptovskej Mare je jednou z najznámejších a najdôležitejších lokalít púchovskej kultúry na Slovensku. Keltský areál sa pýši náznakovými rekonštrukciami obytných, fortifikačných a kultových objektov z mladšej doby železnej a staršej doby rímskej.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM