Tomáš Batiz Šport

Zaujímavé podujatie v našom meste: V Liptove sa stretne špička v tunelovom lietaní

Jediný veterný tunel na Slovensku v Liptovskom Mikuláši sa stane dejiskom konania piateho ročníka majstrovstiev Slovenska v tunelovom lietaní skupinovej akrobacie štvorčlenných družstiev.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé podujatie v našom meste: V Liptove sa stretne špička v tunelovom lietaní
Zdroj: Dnes24.sk

Relative work je športová disciplína, ktorá sa odohráva prevažne v oblakoch a počas voľného pádu vytvárajú parašutisti na oblohe synchronizovane pomocou vlastných tiel obrazce. O niečo podobné sa pokúsia pretekári v uzavretom tuneli. Najbližší víkend sa v Liptovskom Mikuláši uskutoční V. ročník tvorených Majstrovstiev Slovenska v tunelovom lietaní, v disciplíne skupinová akrobacia 4-členných družstiev.

„Štvorčlenné tímy budú počas simulácie voľného pádu vytvárať vopred určené obrazy, pričom na ich vytvorenie má každý tím presne vymedzený čas, konkrétne 35 sekúnd,“ konštatuje Linda Luptáková z organizačné­ho tímu.

Ako sa ďalej informuje Liptáková, majstrovstiev Slovenska sa zúčastní dvanásť štvorčlenných tímov, pričom bojovať o víťazstvo budú až v desiatich súťažných kolách a ich skydiverské schopnosti posúdia profesionálni rozhodcovia. Víťaza spoznáme až po spočítaní bodov zo všetkých súťažných kôl, napätie bude teda podľa organizátorov visieť vo vzduchu až do samého večera.

Program:

  • 2.3. (piatok) – tréning + losovanie + otvárací Huckjam
  • 3.3. (sobota) – súťažné lietanie + vyhlásenie výsledkov + raut
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM