Tomáš Batiz Futbal

Záver prípravy v mikulášskom Tatrane: Káder Liptákov je už takmer uzavretý

Futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš zakončujú prípravu na novú sezónu. Káder mikulášskeho tímu je už viac-menej uzavretý, ale jedna zmena ho pravdepodobne neminie. Dôvodom je dlhodobé zranenie mladého odchovanca.

Ilustračný obrázok k článku Záver prípravy v mikulášskom Tatrane: Káder Liptákov je už takmer uzavretý
Foto: Tomáš Batiz

Zverenci Juraja Sabola majú pred sebou posledný prípravný zápas, ktorý ich preverí pred blížiacim začiatkom druhej najvyššej slovenskej súťaže. “V Poprade odohráme zápas s Hapoel Petah Tikva. Kvalita súpera je určite veľmi slušná, takže nás určite preverí pred prvým súťažným zápasom,” poznamenal Sabol, ktorý pravdepodobne zostaví podobnú zostavu ako na ligové zápasy. “Je to zvyk, ale nemusí to byť pravidlom. Väčšina základnej zostavy by mala nastúpiť v generálke, ale stať sa môže všetko,” dodal.

S prípravou je spokojný

Liptáci doposiaľ v príprave odohrali osem zápasov s bilanciou štyri výhry, tri prehry a jedna remíza. Mikulášsky “lodivod” má z prípravných zápasov pozitívne pocity, ale o úplnej spokojnosti ešte nechcel hovoriť. “Doposiaľ mám pozitívne pocity z toho, čo sa v príprave zatiaľ deje. Nemôžem ešte hovoriť o spokojnosti, pretože stále sú tu chybičky krásy, ktoré musíme odstraňovať,” vysvetľuje ďalej Sabol.

V prípravných zápasoch Sabol zostavu pravidelne rotoval. Na rôznych postoch si chcel vyskúšať viacerých hráčov. “Prípravný zápas je od slovíčka pripraviť sa. My sme skúšali všetkých hráčov, ktorých sme mali k dispozícii. Zápasy nám dali dáku výpovednú hodnotu, ale najdôležitejšia bude liga,” poznamenal.

Zranenie Kyseľa

Neočakávané problémy v mikulášskom kádri spôsobil mladý Sebastián Kyseľ, ktorý si v dorasteneckom prípravnom zápase nešťastne zlomil nohu. Vedenie klubu zvažuje angažovanie jedného ľavého záložníka. “Dá sa povedať, že káder máme na 99% uzatvorený. V sezóne sme počítali aj so Sebastiánom Kyseľom, ktorý si v zápase zlomil nešťastne nohu, takže nám bude určite chýbať. Zvažujeme ešte príchod jedného krajného záložníka,” informuje Ján Papaj, športový riaditeľ MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

Zabojovať o najlepšie miesto

Veľkým prekvapením v uplynulej sezóne bol práve mikulášsky tím, ktorý počas celej sezóny bojoval o postup do najvyššej slovenskej súťaže. Cieľ do najbližšej sezóny majú v Tatrane jasný už teraz. “Náš cieľ je postúpiť do prvej šestky, čo je pre nás priorita. Určite, ak bude šanca, tak zabojujeme o lepšie priečky v tabuľke. Okrem toho chceme pracovať cestou, kde budeme dávať šancu dorastencom. Všetci tí, ktorí prišli do áčka, tak svoju príležitosť dostanú,” dodal na záver Papaj z vedenia klubu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM