Martin Grendel Rôzne

Zdravotní klauni navštívia ďalších malých pacientov

Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors zavítajú aj tento rok do nemocníc, ktoré nenavštevujú pravidelne. Združenie totiž aj v tomto roku pokračuje s programom Niečo naviac. Nadväzuje tak na tradíciu založenú v roku 2006.

„Tento rok sa nám opätovne podarilo zaradiť niekoľko nemocníc z tohto programu medzi pravidelne navštevované a zároveň rozšíriť program Niečo naviac o ďalšie nemocnice a detské oddelenia,“ informovala projektová manažérka združenia Zuzana Kostovčíková.

V marci tak zdravotní klauni rozveselia a potešia deti v nemocniciach v Šamoríne, vo Zvolene, v Piešťanoch, Dunajskej Strede, Galante, Dolnom Kubíne, Považskej Bystrici, Leviciach, Topoľčanoch, Poprade, Brezne, Bardejove, Levoči, Bojniciach či Ružomberku.

V súčasnosti klauni pravidelne navštevujú malých pacientov v 17 nemocniciach v 14 mestách na Slovensku. Sú to tri nemocnice v Bratislave, dve nemocnice v Košiciach, jedna v Žiline, Banskej Bystrici, Prešove, Martine, Liptovskom Mikuláši, Nitre, Trnave, Trenčíne, Nových Zámkoch, Komárne, Michalovciach, Spišskej Novej Vsi.

„Ročne prinesú zdravotní klauni humor a dobrú náladu takmer 27 tisíckam malých pacientov,“ dodala Kostovčíková.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM