Martin Grendel Rôzne

Združenie miest a obcí Liptova má nové vedenie

Pôvodný kandidát na predsedu ZMOL, Alexander Slafkovský, stiahol svoju nomináciu. Chce sa naplno venovať predovšetkým primátorským povinnostiam.

Počas poslednej februárovej stredy sa uskutočnil snem členov Združenia miest a obcí Liptova, prvý, na ktorom členov zastupovali starostovia a primátori zvolení vo vlaňajších komunálnych voľbách.

Členskú základňu ZMOL-u tvorí 54 obcí a 2 mestá liptovskomiku­lášskeho okresu. Snemu sa zúčastnilo päťdesiat delegátov, ktorí si vypočuli zhodnotenie činnosti združenia v roku 2010 ako aj správu Združenia miest a obcí Slovenska, ktorého je ZMOL súčasťou.

Delegáti spomedzi prítomných starostov a primátorov zvolili nové orgány združenia. Predsedom sa stal starosta Závažnej Poruby Pavel Baráni, jeho podpredsedom primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger. Pôvodne nominovaný kandidát na podpredsedu – primátor Liptovského Mikuláša Alexander Slafkovský – nomináciu stiahol s odôvodnením, že sa potrebuje naplno venovať vzhľadom na situáciu primátorským povinnostiam. Prijal však nomináciu na jedného z piatich členov rady združenia.

Spolu s ním boli zvolení Ján Jaňák (Matiašovce), Peter Moravčík (Žiar), Milan Kubík (Ľubeľa) a Vladimír Kapríni (Kráľova Lehota). Členmi revíznej komisie sa stali Július Porubän (Liptovská Kokava), František Púčik (Lazisko) a Anna Naďová (Trstené).

zdroj: mesto Liptovský Mikuláš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM