Slávka Kellová Basketbal

Ženy priviezli zo Spiša výhru

Mikulášske basketbalistky cestovali na svoje zápasy za súperkami na Spiš. V sobotu v Spišskej Novej Vsi vstúpili do zápasu slabým výkonom a prvý polčas dovolili domácim vyhrať o 9 bodov.

Domáce hráčky našťastie nevyužili svoju výškovú prevahu na vyššie vedenie. V druhom polčase Mikulášanky prepli na vyššie obrátky najmä v obrane a domáce im dali za dve štrvtiny iba 15 bodov. Strelecky sa začala presadzovať Veronika Švárna, ktorá dala takmer polovicu bodov družstva z Liptova. Kolektívny výkon, dobrá obrana v druhom polčase a bojovnosť boli hlavnými tromfami na ceste za výhrou.

V nedeľu ženy MBK Liptovský Mikuláš zopakovali slabý vstup zo soboty a hneď po prvej štvrtine strácali na domáce 12 bodov. Následne sa hra Mikulášaniek síce zlepšila, ale rozbehnuté domáce ženy hosťkám nedovolili priblížiť v skóre tak, aby mali šancu na výhru. Na hráčkach z Liptova sa prejavila únava s predošlého dňa a behavejšie domáce si už dôležitú výhru postrážili.

**Spišská Nová Ves – MBK Liptovský Mikuláš **47:58 (32:23) Body MBK LM: Švárna 25, Opravilová 8, Callová 8, Javorková 7, Bračoková 4, Vanková 3, Žuffová 2, Kacianová 1 **Spišská Belá – MBK Liptovský Mikuláš **69:60 (36:25) Body MBK LM: Javorková 17, Callová 16, Švárna 14, Bračoková 8, Kacianová a Opravilová po 2, Vanková 1

Žiaci MBK Liptovský Mikuláš cestovali na palubovku Handlovej, ktorá hrá mimo súťaž so staršími hráčmi. To sa prejavilo aj v nedeľnom dvojzápase, keď fyzická prevaha domácich starších hráčov bola pre mikulášske družstvo výrazným hendikepom. Družstvo hostí navyše zlyhávalo v koncovke aj vo vyložených príležitostiach, na ich konto tak pribudli ďalšie dve prehry.

Handlová – MBK Liptovský Mikuláš 86:48 (30:21) Body MBK LM: Kozubjak 14, Bendík 9, Fojcík 5, Ouzonoglou 5, Buzák 4, Kapina 4, Šima 4, Wlachovský 3 **Handlová – MBK Liptovský Mikuláš **76:53 (37:29) Body MBK LM: Kozubjak 15, Ouzonoglou 12, Kapina 11, Bendík 6, Wlachovský 4, Fojcík 2, Šima 2

Na mimosúťažný zápas vycestovali muži z Liptovského Mikuláša s oklieštenou zostavou a napriek tomu proti juniorom Handlovej posilnenej o 4 hráčov (seniorov) si zahrali schuti všetsi siedmi a aj všetci bodovali. Celý zápas udávali tempo a súpera si držali na dištanc.

Handlová jun. – MBK Liptovský Mikuláš 67:91 Body MBK LM: Škorupa 29, Vaňko 26, Povolný 20, Badinka 8, Blcháč 4, Császári 2, Fides 2

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM