Slávka Kellová Basketbal

Ženy zviditeľnili mikulášsky basketbal

O najlepšie výsledky Mikulášskeho basketbalového klubu sa pričinilo ženské družstvo. Pred 5 rokmi postúpilo do prvej ligy žien a postupne si na slovenských palubovkách vybudovalo vysoký kredit.

Od sezóny 2008/2009 bojovali mikulášske dievčatá o prvú priečku východnej skupiny a boli dokonca v hre o postup do extraligy žien. Pamätná je najmä baráž o extraligu v sezóne 2008/2009. Mikulášanky bojovali v štvorčlennej skupine o priamy postup do extraligy s rezervami Slovana Bratislava a MBK Ružomberok, ktoré boli nabité hráčkami extraligových kádrov. Posledným do partie boli Lúky Bratislava. Domáce barážové zápasy s týmito súpermi pred bohatou diváckou kulisou boli azda vrcholom tohto družstva. V sezónach 2009/2010 a 2010/2011 postúpilo družstvo žien na finálový turnaj Slovenského pohára žien, kde obsadilo zhodne ôsme miesto.

Postupom času sa však široký káder dievčat zúžil a poslednú sezónu už museli dievčatá zaťať zuby, aby ju dohrali so cťou. Sezóna 2010/2011 bola pre mikulášske družstvo žien posledná súťažná. V extrémne vyrovnanej východnej skupine a po zranení najskúsenejšej hráčky Evy Molikovej dievčatá ustúpili zo svojich pozícií a obsadili až šiestu priečku s bilanciou 5–7. Len jedno víťazstvo ich delilo od postupu do play off, v ktorom sme mohli bojovať o celkové víťazstvo v prvej lige.

Kapitánka Aďa Kacianová, Eva Moliková, Lucia Vanková, Martina Callová, Zuzana Žuffová, Ivana Zelinová. To sú dievčatá, ktoré pomyselnú káru ťahali od začiatku až do konca a ktorým patrí najväčšia vďaka za všetko, čo pre mikulášsky basketbal urobili. Výraznou mierou sa do „kroniky“ družstva v niekoľkých sezónach zapísali aj Ľubica Javorková, Aďa Považanová, Katarína Bračoková, Zuzana Šašinková, Vlasta Záhorová, Veronika Bulejová, Stanislava Tulinská, Zuzana Frisová. Výraznú stopu, aj keď len počas jednej sezóny, zanechali Veronika Švárna, Barbora Opravilová, Martina Smiešková, Natália Parohová a Veronika Matajová. Počas siedmych súťažných sezón sa v ženskom drese predstavilo okrem spomenutých mien aj veľa ďalších hráčok, ktoré svojou troškou prispeli k dobrému menu mikulášskeho klubu.

Hodnotenie jednotlivých družstev nájdete na www.lmbasket.sk

foto: MBK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM