Tomáš Batiz Správy

Žilinská župa bude v Mikuláš inovovať cesty: Opravy sa dočkajú tieto úseky

V okrese Liptovský Mikuláš sa budú rekonštruovať viaceré cestné komunikácie.

Ilustračný obrázok k článku Žilinská župa bude v Mikuláš inovovať cesty: Opravy sa dočkajú tieto úseky
Foto: Ľubomír Hudačko

Počas prázdnin prebiehajú v našom meste viaceré. Cestári pred pár dňami ukončili rekonštrukciu hlavnej cesty v mestskej časti Palúdzka. Inováciu čaká aj hlavný ťah v Liptovskej Ondrašovej, na ktorom cestári aktuálne pracujú.

Už v najbližších týždňoch začnú práce, ktoré sa týkajú najmä cestných komunikácii. „Rekonštrukcie prebiehajú vo viacerých častiach Liptova, pokračovať plá­nujeme aj na ďalších úsekoch ciest. Pôjde napríklad o cestu v Liptovskej Štiavnici, medzi obcami Bobrovec a Trstené, medzi Liptovskou Osadou a Liptovskými Revúcimi, v Závažnej Porube, medzi LM a Veternou Porubou, v Závažnej Porube, medzi Liptovským Michalom a Bešeňovou, v Iľanove i Kvačanoch,“ skonštatovala Lenka Záteková, hovorkyňa Žilinského samosprávneho kra­ja.

Obnova dopravného značenia

Ako ďalej informovala, tak Žilinská župa začal aj s obnovou vodorovného dopravného značenia. „Stredové i vodiace čiary sú nastriekané už na ceste medzi Liptovským Hrádkom a Podbánskym a taktiež medzi Hutami, Liptovským Mikulášom a Jasnou.“

Obnova mosta

Rekonštrukcie sa týkajú aj liptovských mostov. „Aktuálne začali práce na obnove mosta ponad rieku Belá v Liptovskom Hrádku, pokračovať plánujeme aj v obci Lazisko na moste ponad potok Palúdžanka či dvoch mostoch v katastri obce Huty,“ dodala Záteková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM