Tomáš Batiz Hokej

Žilinskí vlci Liptákom nič nedarovali: O všetkom rozhodli v druhej tretine

Hokejisti Liptovksého Mikuláša majú za sebou aj zápas 37. kola Tipsport ligy, v ktrom prehrali so Žilinou 2:4.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí vlci Liptákom nič nedarovali: O všetkom rozhodli v druhej tretine
Zdroj: TASR

Súboj dvoch tímov z jedného kraja priniesol v prvej časti zaujímavý hokej. V úvode hrali Liptáci presilovku, ale nedokázali ju využiť, ani vážnejšie ohroziť Tomeka. Žilinčania postupne získavali prevahu a v 8. min. mal Novotný v dobrej pozícii šancu na otvárací gól, ale z pravej strany trafil iba bočnú sieť. Ďalšiu tutovku mal na hokejke kapitán vlkov Hovorka, no namiesto strely volil blafák do ľavej strany a Nagy jeho úmysel vystihol. V 18. min. však už domáci viedli, keď Rogoň pekne vytiahol puk spoza brány až medzi kruhy a z otočky prekonal gólmana hostí. Necelú polminútu pred prvou sirénou však Šiška strelou od modrej prekonal Tomeka a vyrovnal.

Trojgólová druhá časť

Vyrovnané skóre dlho neostalo. Hostia pykali hneď pri svojom prvom vylúčení v zápase, keď Hruška v 24. min. poslal strelou spoza pravého kruhu domácich opäť do vedenia. Liptáci potom vyrovnali hru, snažili sa aj o vyrovnanie skóre, ale Tomek držal pre svoj tím priaznivý stav a jeho spoluhráči veľmi hostí do zakončenia nepúšťali. V 35. min. domáci zabojovali a pri signalizovanom vylúčení hostí sa dokázali presadiť, keď Hovorkova strela prešla Nagymu cez výstroj a číhajúci Stupka ju dorazil do siete. O tri minúty sa presadil aj Hovorka, keď mu Ondruš posunul puk na ľavý kruh a kapitán vlkov príklepom prestrelil brankára hostí.

Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša: „Úvod naznačoval, že to bude dobré stretnutie, ustáli sme prvú tretinu. Škoda tej druhej, v ktorej sa súper presadil pri početných výhodách a rozhodol o výsledku."

Sukeľa nahradil gólovo Sukeľ

Hostia do tretej časti nastúpili v bráne s Križanom a hoci úplne premárnili presilovku, ktorú hrali od 45. min., predsa len sa im podarilo znížiť. V závere 48. min. totiž Brejčák spoza vlastnej brány rozohral puk iba na hokejku Jakuba Sukeľa a útočník Liptákov ponúknutú šancu na gól zužitkoval. Hostia sa potom ani v ďalšej početnej výhode nedokázali dostať k poriadnemu ohrozeniu Tomekovej brány, no neustále sa snažili o ďalší gól. V aktivite ich však pribrzdilo vylúčenie Nádašdiho, po ktorom im už neostalo veľa času na zdramatizovanie zápasu. Skúsili síce 87 sekúnd pred koncom power play, ale neboli v nej úspešní a vlci si tak pripísali nad Liptákmi tretie víťazstvo v sezóne.

MsHK DOXXbet Žilina – MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

  • Góly: 18. Rogoň (Gmitter, Prokop), 24. Hruška (Hovorka, Juraško), 35. Stupka (Hovorka, Drábek), 38. Hovorka (Ondruš, Handlovský) – 20. Šiška (Stümpel), 48. J. Sukeľ.
  • Liptovský Mikuláš: A. Nagy (41. Križan) – Šiška, Stehlík, Nádašdi, Mezovský, Kadlubiak, Burzala – Števuliak, Cibák, Uhrík – Uram, Kriška, J. Sukeľ – Ru. Huna, Stümpel, Ri. Huna – Lištiak, Piatka, Kabáč
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM