Tomáš Batiz Rôzne

Zima ešte nekončí: Perinbaba v Mikuláši opäť vyprášila periny, FOTO

V Liptovskom Mikuláši sme sa v piatok 28. februára prebudili do bieleho rána. Meteorológovia tiež upozorňujú na tvorbu poľadovice, ktorá sa môže vyskytnúť na celom Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Zima ešte nekončí: Perinbaba v Mikuláši opäť vyprášila periny, FOTO
26
Galéria

Zima sa vrátila. Husté sneženie prebudilo Mikulášanov len deň pred koncom februára. Po včerajšom, (štvrtok 27. februára) takmer jarnom dni, kedy mnohí vytiahli zo skríň poltopánky a jarné kabáty sa už dnes musíme opäť obuť a obliecť do zimných vecí.

Vodiči opäť musia čistiť svoje autá od snehu a technika mikulášskej VPS môže vyraziť do terénu. Podľa predpovedí meteorológov sa môže tvoriť aj poľadovica, ktorá sa vyskytne na celom Slovensku v piatok (28. 2.) od polnoci do 10.00 h ráno a v niektorých okresoch až do 18.00 h.

Podľa SHMÚ, sa na severnom Slovensku ojedinele očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne desať až 15 centimetrov nového snehu.

„V okrese Liptovský Mikuláš sa v horských oblastiach miestami očakáva tvorba snehových jazykov a závejov,“ píšu meteorológovia zo SHMÚ, ktorý pre náš okres vydali výstrahu prvého stupňa. Tá má platnosť od 28.2.2020 00:00 do 18:00.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM