Tomáš Batiz Správy

Zimnú sezónu odštartuje Mikulášsky jarmok: Na námestí panuje atmosféra Vianoc

Námestie Liptovského Mikuláša sa už pomaly ponorí do vianočnej atmosféry. Ako to vyzerá v týchto dňoch priamo v centre mesta?

Ilustračný obrázok k článku Zimnú sezónu odštartuje Mikulášsky jarmok: Na námestí panuje atmosféra Vianoc
Zdroj: Dnes24.sk

Tradičné podujatie Mikulášsky jarmok od 1. do 3. decembra v Liptovskom Mikuláši sa bude niesť v znamení bohatého kultúrneho a spoločenského programu. „Ľudia si budú môcť vybrať z naozaj širokého sortimentu jedál, nápojov a výrobkov. V centre mesta totiž svoje stánky rozloží vyše 250 predajcov. Podujatie je zároveň štartom zimnej sezóny v meste,“ povedal primátor Ján Blcháč.

Majstri rozličných remesiel

Nebude chýbať remeselná ulička, v ktorej svoje zručnosti, um a diela predvedú majstri rozličných remesiel. „Stánkový predaj začne už vo štvrtok 1. decembra, rozsvietenie vianočného stromčeka sme pripravili na 2. decembra o 16:15 h. Najväčšími ťahákmi jarmoku budú vystúpenia kapiel Polemic a Iné Kafe,“ uviedla Soňa Višňovská z mikulášskej radnice. Novinkou oproti minulému roku bude umiestnenie stánkov aj na Hodžovej ulici. Vo štvrtok a v piatok dopoludnia bude v Mikulášskom domčeku na námestí skutočný Mikuláš.

K slovu sa dostanú aj domáci umelci

V piatok vystúpi Detský folklórny súbor Ďumbier či Freeze dance crew. Jarmok bude mať aj športový rozmer v podobe sprievodného programu. „Pôjde o volejbalový a basketbalový turnaj či krasokorčuliarsku súťaž. V sobotu sme na Námestí osloboditeľov nachystali autogramiádu našich úspešných hokejistov,“ poznamenala Soňa Višňovská. Autogramiádu budú mať aj mikulášski spisovatelia Štefan Packa a Jozef Daník v informačnom centre Múzea Janka Kráľa počas jarmočných dní v čase od 14. do 15. hodiny, kde si budú môcť čitatelia zakúpiť aj ich knihy.

V Mikuláši nezabudli ani na nové partnerské mesto Michalovce. „Na jarmoku sa predstaví folklórna skupina z tohto mesta Hňojňane,“ dodala. Atrakcie ako kolotoče návštevníci jarmoku nájdu v priestore vedľa knižnice a na parkovisku pred Domom kultúry.

Zdroj: YouTube.com
Zúčastníte sa Mikulášskeho jarmoku?

Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM