Slávka Kellová Iné športy

Žirafa Žilina – MFK Liptovský Mikuláš

V piatok zohral mikulášsky futsalový klub v 12. kole 1. open ligy zápas s domácim mužstvom Žirafa Žilina. Zo zápasu plného napätia si hostia nakoniec odniesli domov prehru 7:4.

Zápas začali obaja aktéri opatrne a do zhruba 10 minúty to bola klasická „oťukávačka“. Ako prví sa presadili domáci, keď udreli zo stredu. Skoro identicky skórovali aj po druhýkrát. To bol impulz pre hostí aby vyšli z obrannej ulity a čoraz viac sa osmeľovali smerom hore. Avšak nasledoval smolný moment pre nás, keď brankár nešťastne vyrazil loptu do protihráča otočeného chrbtom a tá sa odrazila k ďalšiemu Žilinčanovi, ktorý pohodlne skóroval. Štvrtý gól sme inkasovali potom čo sme šli do plných a zabudli na zadné vrátka. Od tohto momentu sa hra viditeľne zdynamizovala. Hralo sa vo vysokom tempe. Do polčasu sme ešte stihli dať gól (Pastva) a do kabín sa šlo za stavu 4:1 pred domácich. Do druhého polčasu sme nastúpili s tým, že nemáme čo stratiť a s cieľom pobiť sa o lepší výsledok. Naša snaha bola korenená dvomi gólmi( Pastva a Zeleňák) a zrazu bolo iba 3:4 z nášho pohľadu a vyzeralo to na zápas s otvoreným koncom. Zápas získaval veľký emocionálny náboj, z čoho pramenila aj nervozita. Za tohto stavu sa odohral incident po ktorom bol vylúčený kapitán hostí Balážik a domáci Ďuratný. Domáci potom 3 krát skórovali. Zápas bol divácky veľmi atraktívny, pretože od 10 minúty prvého polčasu až do konca sa hralo vo vysokom tempe, nehýbala ani bojovnosť na oboch stranách, ktorá však neskĺzla do vzájomného oplácania. Hralo sa neúprosne a tvrdo, ale fér.

Žirafa Žilina – Kotuláč, Mičuda, Greschner – Novisedlák (K), Miho, Kasman, Grzmán, Zemiak, Ďuratný, Marec, Valášek, Šebík

KFK Liptvský Mikuláš – Špernoga – Balážik ( K), Zeleňák, Psotka, Majláth, Monka, Gašpar, Lipták, Pastva

Góly – Kasman-3, Šebík-2, Valášek, Novisedlák – Pastva 3, Zeleňák

Karty – Zemiak – ŽK a Ďuratný – ČK – Majláth – ŽK, Monka – ČK (po dvoch ŽK) a Balážik – ČK

foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM