Tomáš Batiz Komunálne voľby

Získal takmer 2000 hlasov Mikulášanov: Odkaz poslanca Michala Pašku (32) voličom

Mikulášania si zvolili v sobotňajších komunálnych voľbách 25 poslancov. Najviac hlasov odovzdali práve Michalovi Paškovi. Aká bola jeho reakcia?

Ilustračný obrázok k článku Získal takmer 2000 hlasov Mikulášanov: Odkaz poslanca Michala Pašku (32) voličom
Foto: Tomáš Batiz

Počas víkendových komunálnych volieb rozhodovali voliči na celom Slovensku o primátoroch i poslancoch obecných zastupiteľstiev. V Liptovskom Mikuláši bolo zapísaných 26 310 voličov a svoje volebné právo využilo 43,91 %. V rámci volieb do zastupiteľstva odovzdali voliči 11 300 platných hlasovacích lístkov a zvolili si 25 poslancov mestského zastupiteľstva do ôsmich volebných obvodov.

Samozrejme, každý volebný obvod má iný počet voličov a mal aj iné množstvo kandidátov, medzi ktorých sa hlasy v končnom dôsledku rozdelili. O tom, ktorých kandidátov si Mikulášania zvolili na nasledujúce štyri roky do MZ sme informovali TU.

V najväčšom volebnom obvode (Podbreziny, Vitálišovce, Svätý Štefan), volili obyvatelia siedmich zástupcov do mikulášskeho poslaneckého zboru. Najviac, 1841 platných hlasov, voliči odovzdali nezávislému kandidátovi Michalovi Paškovi, ktorý nazbieral väčšinu nielen medzi konkurenciou vo svojom volebnom obvode, ale v celom meste. Michal Paška má pred sebou druhé volebné obdobie v mikulášskom zastupiteľstve. Ako reagoval svoj na volebný úspech?

„Vnímam to ako ocenenie práce, ktorú som urobil za celé 4 roky. Aj pred 4 rokmi som mal najviac hlasov spomedzi všetkých poslancov, pričom určite hrá rolu fakt, že som poslanec za najväčšie sídlisko v Liptovskom Mikuláši. Teší ma, že rovnako obstál i kolega v Ružomberku Ľubo Kubáň, ktorý pracuje na najväčšom sídlisku Klačno,“ zhodnotil Paška.

Oproti minulému roku si 32-ročný Podbrezinčan polepšil o takmer 500 hlasov. „Je to obrovský záväzok, ktorý mám voči spoluobčanom na sídlisku a vo Vitališovciach. Zároveň, je to pre mňa aj veľká motivácia do ďalších 4 rokov práce. Veľmi pekne ďakujem každému, kto v sobotu išiel voliť, blahoželám aj ostatným zvoleným a staronovému primátorovi,“ do­dal.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM