Michal Paška Kultúra

Život a prírodu pretavia do tanca

Liptovskomikulášski rodáci Peter Jaško a Milan Herich s renomovaným svetovým choreografom Davidom Zambranom zavítajú 6. septembra 2011 do srdca Liptova. Ich slovenské turné je prísľubom jedinečného tanečného zážitku.

Peter Jaško a Milan Herich pôsobia ako profesionálni tanečníci v Bruseli. Počas svojho miniturné po Slovensku neobídu okrem Bratislavy, Banskej Bystrice a Žiliny ani svoj rodný Liptovský Mikuláš. Tanečné vzdelanie začali na Slovensku a zavŕšili ho štúdiom na medzinárodnej tanečnej škole P.A.R.T.S. v Bruseli. Dnes obaja pôsobia v bruselskom súbore Les SlovaKs Dance Collective.

David Zambrano z Venezuely je medzinárodne uznávaný tanečný umelec, choreograf a pedagóg, ktorý priniesol do sféry súčasného tanca jeho vlastný, originálny prístup k tanečnej kompozícii a rovnako nový pohybový slovník. Už vyše 25 rokov je David významnou osobnosťou v medzinárodnej tanečnej komunite. Žije a pracuje v Amsterdame, ale tancuje a učí po celom svete. Zambrano vyvinul vlastné tanečné techniky s názvom Flying Low a Passin Through, ktoré sú v rámci súčasného tanca inovatívne a mali veľký význam pre vývoj tanečnej improvizácie.

Tanečníci z bruselského súboru Les SlovaKs Dance Collective, chcú svojmu učiteľovi predstaviť svoje rodisko, miesta a ľudí, ktorí ich posúvali a podporovali na ich ceste k tancu a umeniu. Predstavenie TROJVEČER spája v sebe troch jedinečných umelcov, v troch tanečných blokoch, inšpirovaných témou života, prírody a tanca.

6. septembra v Liptovskom Mikuláši: Dom Kultúry – veľká sála o 17:00 8. septembra v Žiline: Stanica Žilina Záriečie o 19:00 9. septembra v Bratislave: Dom T&D Elledanse o 20:00 11. septembra v Banskej Bystrici: Štúdio Tanca o 19:00

http://www.youtube.com/watch?… foto: LSDC

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM