Slávka Kellová Rôzne

Zmena cestovných poriadkov

Avizované zmeny cestovných poriadkov sú tu. Po novom sa cestujúci nemajú čoho obávať. K rušeniu spojov nedošlo a niektoré spoje sú rozšírené.

Prepisovanie cestovných poriadkov zapríčinili zmeny vo vedení osobnej železničnej dopravy. Ovplyvnilo to tak mestskú ako aj prímestskú dopravu vo všetkých mestách a obciach na Slovensku.

V Liptovskom Mikuláši sa zmeny v MAD robili na základe pripomienok občianskych klubov jednotlivých mestských častí: “Alebo sa prispôsobovali, ak to bolo možné odchodom a príchodom vlakov resp. diaľkových a medzinárodných autobusových liniek,“ hovorí Jozef Sivák, vedúci dopravy MAD Liorbus v Liptovskom Mikuláši.

K rušeniu spojov v novom cestovnom poriadku nedošlo. Naopak rozšírili sa spoje do mestskej časti Palúdzka, kde pribudol jeden pár spojov v ranných hodinách. Dva spoje sú predĺžené z Ondrašovej až po obchodný dom Lidl. Niektoré spoje sú presmerované k obchodnému domu Tesco a niektoré pravidelné linky z Podbrezín vedú aj cez sídlisko Nábrežie.

V prímestskej doprave sa zmeny realizovali podobne na základe pripomienok obecných úradov. Spoje sa taktiež prispôsobili vlakovej resp. diaľkovej a medzinárodnej doprave. Žiadny doterajší spoj zrušený nebol.

Výška cestovných lístkov zatiaľ ostáva nezmenená.

mikulas24
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM