Tomáš Batiz Futbal Správy

Zmena vo financovani prestavby stadiona? Primator presadzuje takúto možnosť

MFK Tatran Liptovský Mikuláš by chcel svoj stánok rekonštruovať na moderný futbalový štadión. Potrebná je ale čiastočná dodácia z mikulášskej radnice.

Ilustračný obrázok k článku Zmena vo financovani prestavby stadiona? Primator presadzuje takúto možnosť
3
Galéria
Foto: Tomáš Batiz

Štadíon futbalového klubu MFK Tatran Liptovský Mikuláš čaká možno rekonštrukcia. Na teraz je ešte stále otázne akou sumou podporí projekt mesto Liptovský Mikuláš a futbalový klub Tatran.

„Peniaze sme pripravení poskytnúť hneď, ako dostaneme odobrenie od mesta, že do spolupráce ide,“ podotkol Ján Kováčik, prezident Slovenského futbalového zväzu.

Bez rekonštrukcie sa s druhou ligou rozlúčia

Inovácia futbalového štadiónu na území mestskej časti Podbreziny má Liptákom zabezpečiť kritéria UEFA, ktoré musia futbalové stánky na druhú ligu spĺňať. „SFZ v duchu už prebiehajúcich projektov na revitalizáciu futbalových štadiónov na Slovensku, chce pokračovať novým projektom za pomoci finančných prostriedkov FIFA, UEFA a svojho rozpočtu a každoročne pomôcť zrekonštruovať jeden štadión na Slovensku,“ podotkol Milan Mikušiak, prezident klubu MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

"Dostali sme príležitosť, ktorá sa už opakovať nebude, ale využijeme ju až vtedy, keď sa uistíme, že ide o verejný záujem, pretože investícia vo výške 375 tisíc eur je vážna. V prípade, že si aj opoziční a niektorí poslanci osvoja myšlienku takejto investície a pochopia historickú príležitosť pre naše mesto v oblasti športu, radi podporíme rekonštrukciu a urobíme všetky kroky pre jej realizáciu,“ povedal primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Financovanie sa zmenilo

Slovenský futbalový zväz aj naďalej poskytne na rekonštrukciu sumu 750 tisíc eur. Pôvodne mala mikulášska radnica doplatiť zvyšných 500 tisíc eur. Spôsob financovania sa ale zmenil. Vedenie mesta, tak pravdepodobne reagovalo na negatívny ohlas obyvateľov Liptovského Mikuláša, ktorým sa uvedená čiastka zdala vysoká, keďže v tomto roku je na pláne aj rekonštrukcia zimného štadióna, kde sa na financovaní projektu čiatočne zúčastňuje aj radnica mesta.

Peniaze poskytne klub

Vedenie Mestského futbalového klubu Tatran prejavilol záujem klubu podieľať sa na spolufinancovaní rekonštrukcie futbalového štadióna. Milan Mikušiak, prezident klubu na rokovaní s primátorom Jánom Blcháčom prisľúbil, že v prípade realizácie projektu účasť klubu na financovaní bude vo výške desať percent z celkovej sumy (výška modernizácie 1 250 000 eur).

Slovenský futbalový zväz by tak podľa slov jeho prezidenta Jána Kováčika z celkovej sumy zafinancoval 750 tisíc. Zvyšné päťstotisícové dofinancovanie by vykrylo mesto vo výške 375 tisíc a MFK Tatran vo výške 125 tisíc. "MFK spoločne s mestom by založil spoločnosť s ručením obmedzeným, ktorá by bola investorom projektu a prijímateľom dotácie zo Slovenského futbalového zväzu. Vkladom by odpovedali aj majetkové pomery v spoločnosti, teda mesto by malo na nej 75-percentný podiel a Tatran 25-percentný,“ vysvetlil prezident klubu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM