Správy

Známa Björnsonova chata v rukách architektov: TAKTO bude vyzerať už o niekoľko mesiacov!

Známa Björnsonova chata v Demänovskej doline je už niekoľko týždňov mimo prevádzky. Obľúbené miesto turistov, ktoré sa nachádza priamo na svahu neďaleko Otupného, totiž rekonštruujú.

Ilustračný obrázok k článku Známa Björnsonova chata v rukách architektov: TAKTO bude vyzerať už o niekoľko mesiacov!
Zdroj: Dnes24.sk

Björnsonovu chatu postavili v roku 1953. Aj po rekonštrukcii by mala dýchať tradičným horským štýlom. „Naším cieľom je nadviazať na dlhoročnú históriu a tradíciu značky Björnson. Rekonštrukcia prinesie kompletnú obnovu chaty, pokiaľ ide o dizajn interiéru a zariadenie, dôraz sa bude klásť na prírodné materiály, najmä drevo a kameň. Komfort ubytovania sa zvýši tým, že kúpeľne a sociálne zariadenia sa budú nachádzať na každej izbe, čo doteraz nebolo,“ priblížila Lenka Bartová, zástupkyňa investora.

Chata sa nachádza v Národnom parku Nízke Tatry, v centre lyžiarskeho strediska. Pribudnú tu doplnkové služby, aby bola využiteľná celoročne. Okrem lepšieho vybavenia interiéru sa modernizácie dočká i okolie chaty v podobe altánku s grilom, ohniska, ihriska na pétanque či basketbalový kôš. Pribudne tu exteriérový wellness so saunou, detské ihrisko i lanová dráha.

Prvých návštevníkov „Bjornsonka“ s mierne pozmeneným názvom privíta už v septembri budúceho roka. Celkové náklady na obnovu budovy vyjdú investora vo výške asi 1,3 mil. eur.

Bjornsonova chata rekonstruckia
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM