Iné športy

ZOH Soči 2014: Liptáčky Šlepecká a Stromková do finále nepostúpili

Slovenské reprezentantky v akrobatickom lyžovaní Zuzana Stromková a Natália Šlepecká nepostúpili v utorok do finále v disciplíne slopestyle na ZOH v Soči. V premiérovej disciplíne na olympiáde obsadila Šlepecká 18. miesto (34,60 bodov), Stromková skončila o dve priečky nižšie (24,40).

Ilustračný obrázok k článku ZOH Soči 2014: Liptáčky Šlepecká a Stromková do finále nepostúpili
Zdroj: Dnes24.sk

Mikulášanke Zuzane Stromkovej sa v Extrém Parku na Červenej Poľane príliš nevydarila ani jedna jazda. V tej prvej spadla pri dopade po poslednom skoku. Dvadsatriročná členka klubu Freeski Academy pretočila skok a išla do záklonu, pričom dostala výslednú známku 24,40 bodu a figurovala pred druhým kolom na 17. pozícii. Stromková v druhej jazde pre pomalú nájazdovú rýchlosť zle dopadla na prvom skoku dozadu. Pri druhom dopade stratila palicu a pri treťom skoku spadla, aby následne na súťaž rezignovala.

Ďalšia Slovenka Šlepecká, ktorá od svojho príchodu do Ruska bojovala s chorobou, napokon svoje obe jazdy vzdala po prvom skoku. Tridsaťročná rodáčka z Liptovského Mikuláša sa tak musela uspokojiť s výslednou známkou 34,60, čo na postup medzi tucet finalistiek nestačilo.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM