Tomáš Batiz Správy

Župa schválila 800-tisíc eur pre investície do regiónov: Koľko sa ušlo Mikulášu?

Poslanci Žilinského samosprávneho kraja schválili na 26. zasadnutí Zastupiteľstva ŽSK štvrtú tohtoročnú úpravu rozpočtu, ktorou navýšili župný rozpočet o 807.487 eur.

Ilustračný obrázok k článku Župa schválila 800-tisíc eur pre investície do regiónov: Koľko sa ušlo Mikulášu?
Zdroj: Žilinský samosprávny kraj

Navýšenie rozpočtu sa týka aj okresu Liptovský Mikuláš. Celkovo chce župa investovať najmä v doprave, školstve, sociálnej oblasti a kultúre. "Ide zväčša o nové rekonštrukcie, s ktorými chceme čo najskôr začať a potrebujeme vyčleniť prostriedky na ich financovanie, no zároveň pomôžeme napríklad aj našim nemocniciam v nákupoch dôležitých prístrojov pre pacientov,“ uviedol žilinský župan Juraj Blanár.

novácia nemocnice

Žilinská župa plánuje vyčlenené peniaze použiť aj na inováciu očnéoh pavilónu. „V Liptovskej nemocnici v Liptovskom Mikuláši zabezpečíme prístrojové vybavenie očného pavilónu, kde momentálne prebiehajú posledné práce na kompletnej rekonštrukcii budovy, v ktorej sa dnes už nachádza naša župná lekáreň," doplnil Blanár.

Ako ďadel dodal na margo nemocnice, v pláne je aj príspevok na nákup špeciálneho prístroja pre oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny pre nevyhnutnú diagnostiku pacientov, do nových prístrojov tak investujeme spolu 92-tisíc eur."

Priestori školy zateplia

Peniaze z navýšeného rozpoču sa újdu aj mikulášskejOb­chodnej akadémii. „Na našich školách pokračujeme tiež v znižovaní energetických nákladov. Vyčlenili sme finančné prostriedky na zateplenie telocvične a šatní v Obchodnej akadémii v Liptovskom Mikuláši. Vďaka týmto investíciám sa školám výrazne znížia náklady na energie a pocítia to i študenti a pedagógovia počas hodín telocviku alebo rôznych podujatí, ktoré sa v týchto priestoroch pravidelne konajú,“ zdôraznil J. Blanár.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM