Tomáš Batiz Správy

Oldtimer Rallye Tatry odštartoval v Mikuláši: FOTO z otvorenia!

V Liptovskom Mikuláši aj tento rok štartuje už tradičné podujatie Oldtimer Rallye Tatry. Mikulášske námestie ožilo pri slávnostnom otvorení.

Ilustračný obrázok k článku Oldtimer Rallye Tatry odštartoval v Mikuláši: FOTO z otvorenia!
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Symbolicky zamávaním zástavou primátor Ján Blcháč odštartoval už 27. ročník Oldtimer Rallye Tatry 2016. Po defilé historických áut na Námestí osloboditeľov sa účastníci zo Slovenska i zo zahraničia rozbehli na tradičnú 15 – sekundovú časovku. Pokračujú prvou etapou do Žiliny. Autá-veterány sa do Mikuláša vrátia aj pozajtra a spanilú jazdu mestom si môžete pozrieť 28. augusta o 9:30.

„Som rád, že Mikuláš je štartom a cieľom tohto významného podujatia. Vážim si organizačný tím, ktorý dokáže podujatie zakaždým pripraviť na vysokej úrovni. Ide zároveň o ďalšiu z akcií, ktorá oživuje centrum nášho mesta. Verím, že účastníci rallye si v dobrom počasí vychutnajú pobyt v Mikuláši a jazdu po okolitých prírodných zaujímavostiach,“ konštatoval primátor Ján Blcháč.

Dôležitou súčasťou celého podujatia je aj tento rok vniesť udalisto trochu histórie, či kultúrnych zážitokov. „Tejto tradícii ostaneme verní. Rozhodli sme sa preto, že pre tých, ktorí by chceli trochu privoňať k histórii nášho mesta, sa začne program už v stredu popoludní komentovanou prehliadkou Príbeh – 730 rokov Liptovského Mikuláša,“ vysvetlil hlavný organizátor, Jaroslav Petran, z Veterán Clubu Liptov.

Najstarším autom, ktoré zbadáte v súťažnom pelotóne je Ford z roku 1918 z nášho nového partnerského mesta Michalovce.

FOTO: 27. ročník Oldtimer Rallye Tatry 2016
7
Galéria
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM