Liptáci povýšili špáranie sa v zuboch: TOTO vám pomôže spríjemniť chvíle po jedle
Z Liptovskej Ondrašovej putuje na slovenský trh nápad, ktorý sa zmestí medzi dva prsty jednej ruky. Mätové špáradlá z Liptova majú používateľom spríjemniť dentálnu hygienu po dobrom jedle.
Nápad povýšiť špáranie sa v zuboch na vyššiu úroveň vznikol na dovolenke. „Kolega sa s týmto produktom stretol v zahraničí a zapáčil sa mu. Vedeli sme, že v našich zemepisných šírkach sa niečo podobné nevyrába, preto sme začali pátrať po tom, ako priniesť špáradlá s nejakou príchuťou na Slovensko,“ prezradil distribútor z Liptovskej Ondrašovej Pavol Belluš.
Skúšali aj exotické chute
V štádiu príprav museli okrem vhodného dodávateľa hľadať tú správnu príchuť. Skúškou ich chuťových kanálikov prešli najrôznejšie korenisté, ázijské či chilli príchute. „Stretli sme sa s viacerými chuťami, ktoré neboli vhodné pre európskeho alebo stredoeurópskeho užívateľa. Pre mätu sme sa rozhodli preto, lebo je neutrálna a príjemná pre široké spektrum zákazníkov,“ prezrádza zatiaľ jediný distribútor takéhoto produktu na Slovensku. Uvažovať museli aj nad vhodným typom balenia či hrúbkou špáradla.
Zdĺhavá príprava
S distribúciou svojho produktu začali len prednedávnom. Dva predošlé roky strávili bojom so slovenskou legislatívou. „Podľa nej sa špáradlo považuje za potravinu, pretože má kontakt so sliznicou. Preto musí aj takáto malá vec spĺňať hneď niekoľko veľmi prísnych hygienických noriem,“ skonštatoval Pavol.
Podobné články:
- Pivkári sa majú na čo tešiť: Mikulášska piváreň spustí prevádzku už čoskoro
- V bývalej rafinérke sa bude pražiť káva: Názov dostala po Aurelovi Stodolovi
- Lekárska kapacita z Liptova: Uznávaný neurológ si rád spomína na detské časy v centre Mikuláša