Tomáš Batiz Správy

Cesty v meste opravujú tryskovou metódou: S prácami finišujú na ulici Československej brigády

Na viacerých miestach v Liptovskom Mikuláši sa v posledných dňoch rekonštruuje. O ďalšiu revitalizáciu mikulášskych ulíc by sa mala postarať trysková metóda. O čo presne ide?

Ilustračný obrázok k článku Cesty v meste opravujú tryskovou metódou: S prácami finišujú na ulici Československej brigády
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

V Liptovskom Mikuláši sa začali opravy na miestnych komunikáciách. Spôsob revitalizácie mikulášskych ulíc bude tryskovou metódou, ktorá by mala zabrániť rozpadu vozovky a tvorbe výtlkov. „Ide svojím spôsobom o prevenciu pred veľkoplošným rozpadom vozovky, a tým pádom znížime náklady na jej údržbu," priblížil Gabriel Lengyel z mikulášskej radnice.

„Postupne opravíme Družstevnú, Priemyselnú, Pltnícku, Tranovského, Socháňovu a Bjornsonovu,“ dodal Lengyel vedúci odboru dopravy a životného prostredia na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši.

Zdržania na ceste do Ondrašovej

O zdržaniach na ceste II/548 sme vás už informovali. Cestári tu pomocou techniky vyberajú obrubníky, ktoré budú meniť za nové. Rozsiahla rekonštrukcia cesty začne až po prázdninách. „S rekonštrukciou cesty na Štefánikovej ulici začneme prvý septembrový týždeň. Predtým však bolo nutné zrealizovať opravu chodníka, s čím súvisela aj výmena obrubníkov, pretože do nového telesa cesty už nebudeme môcť zasahovať,“ poznamenal ďalej Gabriel Lengyel.

S opravou chodníka finišujú

Priam v katastrofálnom stave sa ešte pred niekoľkými týždňami nachádzal chodník na ulici Československej brigády. Práce už v najbližších dňoch končia, nový chodník tak spustia k užívaniu. V týchto dňoch bude rekonštrukcia chodníka pomaly končiť. „Rekonštrukcia bola potrebná nielen z funkčného hľadiska, ale hlavne bezpečnostného. Najfrekventovanejší chodník pred najväčšou školou v starom meste bolo potrebné opraviť,“ poznamenal Matej Géci, poslanec za mestskú časť Staré mesto v Liptovskom Mikuláši.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM